• Jynx torquilla - Draaihals
  Jynx torquilla - Draaihals Eén van de mooiste vogels die ik heb gezien in Nederland: de Draaihals is het zesde lid van de spechten-familie die in Nederland voorkomen. De Draaihals is in het voor- en najaar te zien als zeldzame doortrekker. Je vind hem vaak op kale stukjes grond waar hij scharrelt naar mieren en andere insecten.

  Meer lezen

 • Kleine Bonte Specht
  De Kleine bonte specht is de kleinste specht die in Nederland te bewonderen is, slechts een klein beetje groter dan een Koolmees waar hij vaak mee optrekt. De Kleine bonte specht is te herkennen aan het horizontale streeppatroon op de rug en het ontbreken van een gekleurde kont.

  Meer lezen

 • Middelste Bonte Specht
  De Middelste bonte specht is vooral te verwarren met de Grote bonte specht, maar heeft in tegenstelling tot die laatste altijd een rood petje. Een GBS heeft alleen als juveniel een rood petje. De anaalstreek van een Middelste bonte specht is roze, terwijl een GBS een rode kont heeft.

  Meer lezen

 • Groene Specht
  Groene spechten zijn grote, schuwe spechten die vaker gehoord worden dan gezien. Hun lachende geluid is vaak frustrerend, als ze opvliegen terwijl je net probeert een mooie foto te maken. Ze fourageren voornamelijk op de grond waar ze mieren en andere insecten zoeken.

  Meer lezen

 • Zwarte Specht
  De zwarte specht is een zeldzame, zeer schuwe vogel die slechts in oude Beukenbossen in het oosten en zuiden van Nederland voorkomt. Ze zijn enorm groot en maken ovalen gaten in oude Beuken. Als ze je zien aankomen verplaatsen ze zich naar de achterkant van een boom, zodat ze niet gezien worden.

  Meer lezen

  0
  0
  0
  s2smodern

  ↑ Top

  © Radenborg Natuurfotografie 2021

  Real time web analytics, Heat map tracking